Qigong – Bastonul Taoist al Dragonului

Dr. Nogali Amelia Luiza este medic acupunctor specialist MF, certificata ca educator si terapeut de Qigong Medical la Institutul de Medicina Traditionala din Toronto si Scoala Dantao din New York, facand parte din a 22-a generatie de discipoli ai liniei taoiste Poarta Dragonului. Este presedinta Asociatiei de Practici Taoiste Antice si director al Clinicii de Terapie MQ Loving Life din Bucuresti, prin intermediul carora, transmite invatatura taoista in Romania.

Dorinta de cunoastere interioara, permanent prezenta de-a lungul vietii, si convingerea faptului ca vindecarea continua dincolo de limitele medicinei occidentale, au determinat-o sa cunoasca mai multi maestri, in tara si in strainatate. A studiat Ayurveda cu Swami Shiva Tirtha in Long Island (1994), Medicina Traditionala Chineza cu doctorii Li Zheng Ju si Li Guo Chun in China (2004), Taijiquan si Qigong cu maestrii Yuan Xiu Gang si Wang Xing Qing in Muntii Wudang (2004-2005).

Dar cel care a stiut sa taie adanc, pana in strafundurile fiintei, sa ajunga la esenta si sa scoata la iveala comori nebanuite, este Sifu Sat Chuen Hon din New York, pastratorul de generatie 21 al liniei taoiste Poarta Dragonului. Incepand cu anul 2005, dr. Nogali urmeaza cursurile lui, mergand de mai multe ori pe an in New York si Toronto. Singurul mod prin care isi poate arata recunostinta pentru transformarile petrecute in toti acesti ani este acela de a transmite flacara cunoasterii mai departe. Organizeaza cursuri, workshopuri si sedinte individuale de terapie prin Qigong si acupunctura. Pentru mai multe detalii: www.medicalqigong.ro .

Exersare saptamanala:
BASTONUL TAOIST AL DRAGONULUI
Qigong-ul Medical este o forma de medicina energetica ce face parte, alaturi de acupunctura, din Medicina Traditionala Chineza. Qigong-ul se bazeaza pe premiza qi-ului, a fortei vitale care circula prin meridianele energetice – adevarate “canale subterane” ale corpului. Aceste trasee, impreuna cu anumite puncte vitale din corp, sunt utilizate si stimulate prin intermediul unor miscari specifice combinate cu respiratia, intentia si vizualizarea creatoare.

In acest fel, se imbunatateste fluxul natural al qi-ului si se pot preveni sau trata diversele afectiuni. Scopul initial este de a elimina emotiile toxice care s-au impregnat in tesuturile corpului si cauzeaza o stagnare energetica, apoi se trece la echilibrarea si intaririea campului energetic al organelor interne. Dar Qigong-ul Medical nu este doar o practica terapeutica, ci un mod de viata, o cale spre armonie, implinire spirituala si longevitate.

Bastonul Taoist al Dragonului este doar una din multitudinea tehnicilor de Qigong. In cadrul acestor exersari, vom invata sa curatam meridianele de blocaje energetice si vom lucra specific pentru fiecare organ energetic in parte (plaman, splina, rinichi, inima, ficat). Miscarile sunt blande si pot fi practicate de oricine este interesat, fara limita de varsta.

PARTICIPARE
Vor fi 6 intalniri, miercurea la orele 19-20, incepand cu 3 ianuaire 2018. Costul este de: 250 lei (abonament pentru 6 sedinte) sau 50 lei/sedinta, achitati la intrarea in sala.

Inscrierea se face prin e-mail
la adresa: LovingLife@MedicalQigong.ro sau telefonic la numerele: 0723.654.931 sau 021.411.4865

Daca ti-a placut, spune-le si prietenilor tai :

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ma gasiti si pe :

Noutati & Evenimente

Workshop-uri :