Qigong Anticancer

Exersare gratuita a Qigong-ului Guolin, in aer liber, duminica 4 ianuarie 2015, orele 11-12.
Locatia va fi anuntata celor care se inscriu la eveniment. Inscrierile se fac telefonic sau prin email pana la data de 31 decembrie 2014.

Conditii de participare:
in functie de conditiile meteorologice, sunt necesare haine groase, caciula, manusi calduroase, fular prin care sa poti respira aerul incalzit.
Ca urmare a numeroaselor studii efectuate, s-au propus mai multe mecanisme care sa explice efectele Qigong-ului Anticancer.

Si anume, prin faptul ca:
– imbunatateste imunitatea, creste fagocitoza si rata transformarii blastice a limfocitelor, imbunatateste activitatea macrofagelor si functia bactericida a neutrofilelor, reduce riscul de infectie si crestere tumorala, creste capacitatea de auto-recuperare.
– ajusteaza microcirculatia prin accelerarea curgerii sangelui si cresterea numarului de capilare deschise. Aceasta duce la o crestere a temperaturii la nivelul suprafetei pielii si a cantitstii de radiatii infraosii emise prin palme.

La nivelul organelor interne:
– creste aprovizionarea cu sange si oxigenarea, regleaza metabolismul si contribuie la transformarea starii patologice intr-o stare fiziologica.
– imbunatateste microcirculatia la nivelul plamanilor si creste capacitatea pulmonara, scade vascozitatea sangelui, regleaza numarul de trombocite, creste elasticitatea vaselor de sange.
– creste pragul dureros si induce efecte de relaxare.
– rasucirile repetate ale trunchiului contribuie la energizarea punctelor Shu dorsale descrise in acupunctura, corespunzatoare celor sase organe interne yin (plaman, inima, ficat, splina, pericard, rinichi) si a celor sase organe interne yang (intestin gros, intestin subtire, trei tncalzitori, vezica urinara).

Prin intermediul acestor puncte, situate paravertebral, energia este transportata catre organul corespunzator.
– intareste puterea intentiei si elibereaza emotiile suprimate.
– stimuleaza capacitatea corpului de autovindecare, autoreparare si regenerare.

Varianta de Qigong Anticancer pe care o predau este transmisa de Sifu Sat Chuen Hon. El a avut ocazia in timpul rezidentiatului sa practice in sectia de oncologie a Spitalului de Medicina Traditionala Chineza din Guangzhou, sub indrumarea unuia dintre profesorii pregatiti personal de catre Maestra Goulin.

Acest profesor de qigong fusese de asemenea unul dintre primii ei pacienti, fiind diagnosticat cu cancer pulmonar in stadiul 4, chimioterapia nereusind sa impiedice metastazarea. Printr-o practica de qigong intensa, tumorile au fost eradicate in decursul a sase luni.

In fiecare dimineata, Sifu Sat Hon impreuna cu acest profesor conduceau un grup de pacienti bolnavi de cancer in practica Qigong-ului Guolin, exersand in parcurile din jurul spitalului.

In contrast cu atmosfera trista si deznadajduita caracteristica majoritatii sectiilor de oncologie, la acest grup de pacienti se auzeau de multe ori hohote de ras.

Daca ti-a placut, spune-le si prietenilor tai :

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ma gasiti si pe :

Noutati & Evenimente

Workshop-uri :