Maestra Guolin (1909 – 1984)

Guo LinMaestra Guolin (1909 – 1984) este cunoscuta ca urmare a rezultatelor spectaculoase pe care le-a avut in propria sa vindecare de cancer uterin prin folosirea Qigong-ului Medical. Datorita acesteia, incepand cu anii 1970, in China a inceput folosirea Qigong-ului Medicalin terapia anticancer.

Guolin s-a nascut in Guangdong, provincia Zhongshan. Inca din copilarie, a dovedit o inteligenta si perseverenta exceptionale. A absolvit Scoala de Arte din Guangzhou, dupa care a predat pictura traditionala chineza in pensula la Academia de Arta din Beijing, avand lucrari expuse in China si Hong Gong.

In anul 1949, a fost diagnosticata cu carcinom uterin si s-a efectuat histerectomia. In 1959 au aparut metastaze la vezica urinara si au urmat alte operatii, dar fara succes. Doctorii n-au avut alt tratament si au estimat ca mai avea de trait cel mult 6 luni. Atunci, Guolin a apelat la potentialul vindecator al Qigong-ului. Si-a adus aminte ca bunicul ei, un preot taoist, a invatat-o in copilarie sa practice Shaolin Qigong si Jocul Celor Cinci Animale. A inceput sa studieze si sa practice Qigong foarte intens si hotarat, sperand cain felul acestasa-si recapete sanatatea.

A constatat totusi ca stilul dur de Qigong pe care il invatase nu era eficient pentru vindecarea cancerului. Asa ca s-a orientat catre textele antice mostenite de la bunicul ei si, in plus, a studiat carti de medicina orientala si occidentala, anatomie, fiziologie,patologiesi teoria meridianelor. A vizitat multi maestri renumiti de Qigong si a ajuns la concluzia ca, pentru a vindeca o boala atat de grava cum este cancerul, este nevoie de o forma mai blanda de Qigong. Si-a creat propriul program de exercitii si a practicat constiincios cate 2 ore in fiecare zi. In 6 luni, cancerul a intrat in remisie.

Dupa mai mult de zece ani de studiu intensiv al textelor clasice si de practica a Qigong-ului, a pus la punct un set de exercitii care au devenit „Noua Terapie prin Qigong”. In tot acest timp, Guolin a fost surprinsa sa constate ca, in afara de faptul ca nu a mai recidivat cancerul, alte boli cronice pe care le avea (hipertensiune arteriala si artrita) s-au rezolvat fara nici un tratament medical.

Vazand ca prin sistemul de „Terapie prin Qigong” se pot trata bolile cronice si cancerul, a inteles ca raspandirea acestei forme de Qigong ar fi de mare ajutor pentru umanitate. In septembrie 1971, a prezentat publicului propriul ei sistem de Qigong bland, oferind lectii gratuite in parc. Qigong-ul lui Guolin a fost primit cu mare entuziasm de catre pacienti. Acestia au fost primul val de pionieri care au testat eficienta Qigong-ului ei.

De multe ori, din randul pacientelor cu boli grave, proveneau viitoarele instructoare. Acesta a fost si cazul lui Zhang Shuyun, care suferea de lupus eritematos sistemic, diagnosticata in 1971 la spitalul Chaoyan. Starea ei s-a inrautatit mult dupa ce a nascut. In 1977 a aflat de Guolin Qigong si a inceput sa practice. Dupa un an, durerile articulare au disparut si, pentru ca practica foarte corect, a devenit asistenta lui Guolin. In al doilea an de practica, au disparut febra, tusea si chiar hemoroizii. In al treilea an, doza de cortizon a fost redusa la jumatate, iar testele functionale hepatice au revenit la normal. Cel mai surprinzator a fost ca in anul urmator au disparut celulele lupice. In al cincilea an, a intrerupt complet cortizonul. A reusit in continuare sa tina boala sub control si in anul 1998 era deja consultant senior in Beijing pentru Guolin Qigong (asistenta Maestrei Guolin).

In 1980, Guolin avea deja 70 ani. Pentru a populariza noua terapie prin Qigong la nivel national, a calatorit prin aproape jumatate din China: Guangzhou, Wuhan, Shanghai, Nanjing, Wuxi, Hangzhou. De asemenea, a publicat multe carti, dintre care: „Terapia prin Noua Tehnica de Respiratie” (nivelul I, nivelul II, nivelul III), „Noile Tehnici de Prevenire si Control al Cancerului”, „Noul Qigong al Celor Cinci Animale”, „Prezentari de cazuri ale bolnavilor de cancer tratati prin Noua Terapie Qigong”.

Unele dintre carti au ajuns sa fie retiparite pana la a 12-a editie. In total, toate publicatiile ei au ajuns la un numar de doua milioane de copii, Guolin fiind cea mai publicata autoare de Qigong in China. „Noua Terapie prin Qigong” s-a raspandit de asemenea in Statele Unite, Canada, Japonia, Singapore, Filipine, Malaezia, Indonezia, Taiwan, Hong Kong si Macao.

Maestra Guolin a continuat sa lucreze cu ardoare si intensitate pentru raspandirea noii forme de Qigong, pana pe 14 decembrie 1984, cand s-a stins din viata. Qigong-ul Guolin, numit si “Qigong-ul Mersului”, si-a dovedit eficienta de-a lungul timpului si continua sa fie practicat in cadrul spitalelor de medicina traditionala chineza.

Daca ti-a placut, spune-le si prietenilor tai :

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ma gasiti si pe :

Noutati & Evenimente

Workshop-uri :