Tabara de Qigong Medical, 9-17 august, Busteni

In perioada 9-17 august 2014, in tabara de la Busteni, ne-am reimprospatat viata traind entuziasmul unei vacante in care am practicat Qigong, ne-am intins corpul respirand sanatate, ne-am relaxat dinamic, am meditat si am castigat putere pentru intregul an.

Fiecare tabara este unica in felul ei. In tabara de anul acesta, am gasit un loc superb pentru meditatie. A fost un fel de terasa construita din lemn cu vedere catre Muntii Caraiman, pe care i-am admirat in fiecare dimineata. Ii vedeam fie rosii, scaldati in razele de rasarit de soare, fie inconjurati de nori albi si pufosi sau uneori negriciosi, aducatori de ploaie. In ultima dimineata chiar a plouat. Am tras copertina de la terasa si am meditat in sunetul rapaitului de ploaie. A fost una dintre cele mai frumoase meditatii, pentru ca ne-am simtit mai mult contopiti cu natura.
Apoi la pranz, am exersat intr-o poenita inconjurata de brazi si fagi. Calcam pe patura moale de frunze si ace de brad, simteam mirosul dulce al pamantului si ne lasam liberi sa exersam ceea ce era specific momentului si necesar grupului. Am cautat sa nu ramanem inchisi intr-o schema rigida, prestabilita, si am inclus tehnici pe care, desi nu le anuntasem in program, am considerat ca erau necesare.

La intalnirile de seara, au fost lamurite aspectele teoretice ale practicii si am prezentat cateva filme care sa ne inspire in practica. Totul a culminat cu lectia de caligrafie a semnelor sacre, a avut cel mai mare impact asupra participantilor.

A fost o tabara intensa, cu 6 ore de exersare pe zi, ceea ce la prima vedere ar putea sa para obositor, dar totul a decurs foarte firesc. Fiind intr-o stare de armonie, aveam senzatia ca lucrurile se petrec de la sine – acesta fost in primul rand meritul participantilor, pentru ca a existat o buna comunicare intre noi si fiecare a contribuit in felul sau propriu la succesul taberei. Multumesc celor care au participat in tabara!

Pagina facebook a evenimentului:  https://www.facebook.com/events/254597844728725/

Daca ti-a placut, spune-le si prietenilor tai :

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ma gasiti si pe :

Noutati & Evenimente

Workshop-uri :