Sisteme de referinta in Qigong-ul Medical

Qigong-ul Medical se bazeaza pe premiza qi-ului, a fortei vitale care circula prin meridianele energetice – adevarate “canale subterane” ale corpului. Aceste trasee, impreuna cu anumite puncte vitale din corp, sunt utilizate si stimulate prin intermediul unor miscari specifice combinate cu respiratia, intentia si vizualizarea creatoare.

Odata ce apare interesul pentru practica qigong-ului, ajungem inevitabil sa ne punem anumite intrebari: cum stim daca o miscare de qigong este autentica? ce diferenta exista intre o miscare de fitness si una de gigong? ce inseamna ca o miscare sa fie generata de qi? care este sursa miscarii, de unde vine ea?

De ce ne miscam intr-un anumit fel in qigong, doar pentru ca “asa ma simt eu bine”? Exista maestri care au capacitatea de a compune seturi de qigong – un astfel de exemplu este maestra Guolin, care a creat qigong-ul anticancer. Este ca si cum un compozitor ar compune o piesa muzicala, dupa care pot fi nenumarati interpreti care o vor canta. Dar nu toti interpretii pot fi compozitori.

Si atunci, care sunt criteriile dupa care ne ghidam ca sa stim ca exersam corect? Senzatiile subiective nu sunt suficiente, avem nevoie de un sistem de referinta exterior, obiectiv. In Qigong-ul Medical al Portii Dragonului, exista astfel de sisteme de referinta care stau la baza intregii practici. Despre acestea vom vorbi in cadrul intalnirii de vineri si le vom aplica in practica.

******

☀ DETALII DE PARTICIPARE
Cursul dureaza o ora si jumatate, orele 19.30-21.00. Va invitam sa veniti imbracati in haine comode, cursul este predominant practic.

Costul de participare este de 50 lei depusi in contul:
Asociatia de Practici Taoiste Antice APTA
RO12 BACX 000 000 1595 967 000
deschis la UniCredit Bank
cu mentiunea „donatie – eveniment Hermitage”

Pentru inscriere, este necesar sa trimiteti confirmarea platii pe adresa LovingLife@MedicalQigong.ro pana miercuri, 20 iunie.
Participantii la acest eveniment vor avea 20% reducere la evenimentul “Cultivarea taoista pentru sanatate si longevitate” din 30 iunie 2018.

******

☀ Detalii suplimentare se pot cere prin e-mail la adresa:
lovinglife@medicalqigong.ro
sau telefonic la numerele:
0723.654.931 sau 021.411.4865

Daca ti-a placut, spune-le si prietenilor tai :

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ma gasiti si pe :

Noutati & Evenimente

Workshop-uri :